Nieuws

Wijziging bedrijfsactiviteiten

1 maart 2019

Per 1-3-2019 zal ik mijn werkzaamheden als zadelpasser neerleggen. Dit houdt in dat ik geen zadels meer verkoop of aanpas.
Mijn werkzaamheden zullen grotendeels overgenomen worden door:

Maud Baselier – Horse&More (Custom zadels en overige merken)
Jolanda Braam – Zin-tuig (Empire, Kent&Masters en overige merken)

Kijk op hun website voor meer informatie!… Lees verder »

Geslaagd!

22 juli 2017

Afgelopen vrijdag heb ik samen met 11 collega’s van over de hele wereld examen gedaan voor de opleiding Qualified Saddle Fitter van de Britse Society of Master Saddlers (SMS). En met goed resultaat, voor de zware praktijkonderdelen geslaagd en voor de theorie een 9 gehaald…. Lees verder »

Blog: zadelpassen, de invloed van het postuur van de ruiter

6 februari 2017

De laatste jaren wordt de vraag steeds vaker gesteld: hoe veel ruitergewicht kan een paard aan? De cijfers lopen uiteen van 10% tot 20% van het gewicht van het paard. En de reacties van de ruiters zijn grofweg in te delen in twee groepen. De ene groep vindt 20% nog aan de ruime kant en denkt dat 15% al te veel is voor het paard…. Lees verder »

Fotoshoot website

22 januari 2017

Het was hoog tijd voor nieuwe foto’s voor de website en beeldmateriaal voor de blogs die ik schrijf voor HorseConnect.
Samen met Sorcha Tijmons van Colour Focus Fotografie en een behulpzame stalgenoot, zijn we vandaag de hele dag bezig geweest met foto’s maken van zadels, paarden, bomen, ruiters, singels etc…. Lees verder »

Cursus Engeland: zadels (opnieuw) vullen

22 januari 2017

Van 16 t/m 20 januari heb ik een week in Cirencester, Engeland, doorgebracht. Onder leiding van SMS gekwalificeerde zadelpasser Laurence Pearman heb ik een herhalingscursus zadels (opnieuw) vullen gevolgd. Dit alles ter voorbereiding van de Engelse SMS zadelpasopleiding die ik deze zomer wil gaan volgen!
Na 4 dagen cursus heb ik meteen het theorie en praktijk examen gedaan…. Lees verder »

Wanneer bel je de zadelpasser nou eigenlijk (niet)?

16 juli 2014

Ik volg regelmatig bijscholingen en seminars. Vind ik leuk, op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, overleggen met collega’s met hun eigen ideeën en ervaringen. En een goede discussie op zijn tijd, houd je scherp, toch?
De laatste bijscholing ging over paardsignalen. Klanten zeggen zo vaak: “Het zou wel fijn zijn als ie gewoon kon praten”…. Lees verder »