Zadelservice

Zadelproblemen
Goed passend harnachement is onmisbaar in de juiste training van je paard. Zadelproblemen kunnen zich uiten in onder andere staken, singeldwang, niet willen nageven, wegvallen van de bespiering, en het ontstaan van witte haren of open plekken.
Ook voor een ruiter kan een slecht passend zadel problemen veroorzaken. Je kunt hierbij denken aan open rijden, balansproblemen waardoor het geven van correcte hulpen lastig is, of waardoor op termijn rugklachten ontstaan.

Zadelpasconsult
Tijdens een zadelpasconsult wordt het paard zowel in stand als beweging bekeken en worden de rug, schouders en schoft van het paard onderzocht. Daarna wordt het huidige zadel onder de loep genomen, waarbij onder andere gekeken wordt naar de vulling, de vorm en de veiligheid. Vervolgens wordt het zadel op het paard gepast, zowel in stand als onder de man. Hieruit volgt een advies met betrekking tot de pasvorm van het zadel op het paard. Daarnaast wordt ook een advies gegeven over de pasvorm met betrekking tot de ruiter.

Het streven is om een zadel zo passend mogelijk op het paard te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door het bijvullen van de wol, het gebruik van pads of het aanpassen van het singelsysteem. Mocht het huidige zadel niet aan te passen zijn aan het paard, dan kan er in overleg naar een nieuw zadel gezocht worden.

Reparaties aan zadel
Naast zadelpasadvies kun je bij Equiritme ook terecht voor verschillende reparaties aan zadel en tuig. Denk hierbij aan het volledig vervangen van de wol door nieuwe wol en het vervangen van singelstoten. Veel reparaties kunnen ter plekke uitgevoerd worden, zodat je het zadel meteen weer in gebruik kunt nemen.
Voor informatie over tarieven klik hier.