Workshops

Masseren en Zadels
Equiritme verzorgt workshops voor ruiters, instructeurs en paardeneigenaren. De workshops kunnen zowel uit de invalshoek van zadels, als van sportmassage gegeven worden.

Tijdens een workshop zal eerst een theoretische basis gelegd worden, welke we daarna in de praktijk zullen gaan toepassen. Zo leer je onder meer over de anatomie van het paard, de invloed van harnachement, het herkennen van spierproblemen en de praktische toepassing van het masseren en het zadelpassen.
Een standaard workshop neemt ongeveer 4 uur in beslag, maar kan naar gelang de wensen en de grootte van de doelgroep aangepast worden.

Speciaal voor maneges en ponykampen organiseert Equiritme de basis workshop ‘Paard en zadel’ (duur: 1,5 à 2 uur). Hierin komen een aantal, voor manegeruiters, interessante onderwerpen aan bod, zoals: functie van zadel en hoofdstel, positie van het zadel op de rug, onderhoud van het harnachement, gevolgen van slecht onderhouden/slecht passend harnachement, etc. De workshop bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Naar gelang de wensen, de ervaring en de leeftijd van de deelnemers kan de inhoud aangepast worden.