Sportmassage

Massage
Sportmassage voor paarden kan helpen om lichaam, conditie en geest in balans te brengen en te houden. Een massage voor je paard is dan ook heel nuttig bij pijnlijke spieren, bij overbelasting, bij stress en als ondersteuning van je training. Sportmassage voor paarden kan onder andere toegepast worden ter preventie, ter ondersteuning bij revalidatie en als pure ontspanning.

Paardeneigenaar
Als paardeneigenaar wil je het beste voor je paard. Vaak loop je in de dagelijkse omgang en training tegen problemen aan, waarvoor je geen kant en klare oplossing hebt. Je kunt hierbij denken aan paarden die zich niet laten poetsen of zadelen, die moeite hebben met buiging en stelling en paarden die geen plezier in het werk tonen. Hoewel dit soort gedrag vaak wordt bestempeld als onwil van het paard, zijn het juist uitingen van (spier)pijn.

Paardensportmasseur
Een paardensportmasseur is opgeleid om spierproblemen te lokaliseren en te behandelen. Bij een paardenmassage worden de verschillende spiergroepen behandeld en losgemaakt. Tijdens de behandeling wordt meteen duidelijk welke spiergroepen problemen veroorzaken. Hieruit kunnen tevens adviezen voor training afgeleid worden. Na afloop krijg je een verslag, waarin alle bevindingen en adviezen nog eens nagelezen kunnen worden.

Voor informatie over tarieven klik hier.